Emotie eten

Stoppen met emotie eten

Bewustwording en gedragsverandering bij een ongewenst eetpatroon. Deze methode biedt een duurzame oplossing voor mensen die last hebben van onevenwichtig eetgedrag zoals lijnen en weer aankomen, stress- en emotie-eten of  eetbuien. Je spreekt van een onevenwichtig eetpatroon als:

  • Je jouw keuzes als onvrij ervaart;
  • Zij bovendien leiden tot het versterken van negatieve gedachtes of gevoelens;
  • Het plezier in maaltijden verhinderen.

Herken je jezelf hierin?

Counselling technieken en methodes voor emotie eten

Vertrouw er op dat ook jij weer een ontspannen relatie met eten kunt hebben. Samen onderzoeken we wie je bent en wat eten voor jou betekent. Door jezelf beter te leren kennen over wat je denkt, voelt en doet heb je meer invloed op jouw welzijn en komt er energie vrij om jouw doelen te verwezenlijken.

Naast diverse counselling technieken maak ik gebruik van de methodes: “Uit de Ban van Emotie Eten” en  “Mindful-eten”  een techniek gebaseerd op  Mindfulness. Je accepteert wat er is omdat het er toch al is en observeert met aandacht  je gedrag en gevoelens in relatie met voeding. Hierdoor krijg je grip op je impulsieve behoeftes en versterkt je intuïtie voor een gezonde leefstijl. 

Bij de behandeling van emotie-eten worden in principe geen voeding- en beweegadviezen gegeven tenzij dit voor jou een positieve bijdrage heeft aan het bereiken van een ontspannen relatie met voeding.

Counselling is niet geschikt als er sprake is van een eetstoornis. U zult dan via de huisarts worden door verwezen naar gespecialiseerde Zorginstelling.Meer informatie over emotie eten?

Neem contact op voor meer informatie, of maak een afspraak. Liever bellen? Bel dan naar: 06 40026935