Familieproblemen

Familieproblemen oplossen

Familieleden verwachten over het algemeen nog al veel van elkaar. Vaak niet eens bewust en ook nog al eens onuitgesproken. Families zitten als het ware in een soort bubbel , een WIJ besef.

Binnen deze subcultuur, waar iedereen zijn en haar plek heeft, zijn er over en weer aannames, verwachtingen, gewoontes, rituelen en verplichtingen. Ongemerkt ontstaat er een groepsidentiteit waardoor het hele veld goed kan functioneren.

Maar wat als jij je er niet zo in thuis voelt? Wat als jij je een buitenstaander binnen de familie voelt? Wat als alle andere gezinsleden dezelfde ideeën en behoeftes lijken te hebben en elkaar met één woord begrijpen, terwijl jouw visie, behoeftes en je stijl van communiceren niet begrepen worden? Of misschien zie jij andere zaken dan de groep en wil men het hier bewust niet over hebben.

Het kunnen geheimen zijn of conflicten die ondergronds moeten blijven. Waarschijnlijk heb je al veel geprobeerd om een oplossing te vinden. Misschien heb je je al getracht aan te passen of ben je juist op afstand gebleven, maar je weet niet hoe je de verschillen kunt overbruggen. Het voelt soms eenzaam en daar wil je iets aan doen. Door samen met een contextueel therapeut (familietherapeut) naar de familieverhoudingen te kijken krijg je inzicht in jouw rol en die van de anderen.

Loskomen van ouders

Je bent een jong volwassene en zet steeds meer stappen richting onafhankelijkheid van je ouders. Aan de ene kant trekt het zelfstandige leven je aan en tegelijk merk je dat er soms wat sombere gevoelens ontstaan.

Het voelt wat onzeker allemaal. Niet alleen jij gaat door met een eigen leven maar je ziet dat je ouders ook nieuwe dingen doen waar jij nu geen deel meer van uitmaakt. Het op jezelf wonen verwart je: “dat wilde ik toch”, waarom voel ik me dan zo alleen? Je ervaart dat niet enkel de grenzen en verplichtingen die veranderen, maar ook de zekerheden.

Je zou het graag met je ouders bespreken maar hoe dan precies? Het lijkt zo vaag allemaal. In een aantal coaching gesprekken leer je met kracht bij jezelf te blijven en tegelijk je kwetsbaarheid te verwoorden. Een perfecte balans voor een geslaagd gesprek. Tenslotte heb je van een succesvol vertrek uit het ouderlijk huis je hele leven profijt.

Wil je meer informatie of gezamenlijk / individueel familieproblemen oplossen? De eerste sessie bij ons bevat een gratis kennismaking.



Meer informatie over familieproblemen?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.