Familieproblemen

Familieproblemen oplossen

Wil je gezamenlijk of individueel familieproblemen oplossen? Als counsellor ondersteun ik hierbij. Kom gerust bij me langs voor een gratis kennismaking.

Familieleden verwachten over het algemeen nogal veel van elkaar. Vaak niet eens bewust of uitgesproken. Ze zitten als het ware in een soort bubbel. Een soort “WIJ besef”.

Binnen deze subcultuur – waar iedereen zijn en haar plek heeft – zijn er aannames, verwachtingen, gewoontes, rituelen en verplichtingen. Ongemerkt ontstaat er een groepsidentiteit waardoor het hele veld kan functioneren.

Maar wat als je je een buitenstaander voelt in je eigen familie? Of als er veel conflicten zijn? Wat als alle andere gezinsleden dezelfde ideeën en behoeftes lijken te hebben en elkaar met één woord begrijpen, terwijl jouw visie, behoeftes en je stijl van communiceren niet begrepen worden? Of misschien zie jij andere zaken dan de groep en wil men het hier bewust niet over hebben.

Het kunnen geheimen zijn of conflicten die ondergronds moeten blijven. Waarschijnlijk heb je al veel geprobeerd om een oplossing te vinden. Misschien heb je je al getracht aan te passen of ben je juist op afstand gebleven, maar je weet niet hoe je de verschillen kunt overbruggen.

Het voelt soms eenzaam en daar wil je iets aan doen. Door samen met een contextueel therapeut (familietherapeut) naar de familieverhoudingen te kijken krijg je inzicht in jouw rol en die van de anderen.

“Ik kan mijn ouders moeilijk loslaten.”

Je bent een jong-volwassene en zet steeds meer stappen richting onafhankelijkheid van je ouders. Aan de ene kant trekt het zelfstandige leven je aan en tegelijk merk je dat er soms wat sombere gevoelens ontstaan.

Het voelt wat onzeker allemaal. Niet alleen jij gaat door met een eigen leven maar je ziet dat je ouders ook nieuwe dingen doen waar jij nu geen deel meer van uitmaakt. Het op jezelf wonen verwart je: “dat wilde ik toch”, waarom voel ik me dan zo alleen? Je ervaart dat niet enkel de grenzen en verplichtingen die veranderen, maar ook de zekerheden.

Je zou het graag met je ouders bespreken maar hoe dan precies? Het lijkt zo vaag allemaal..

In een aantal counselling-gesprekken leer je met kracht bij jezelf te blijven en tegelijk je kwetsbaarheid te verwoorden. Een perfecte balans voor een geslaagd gesprek. Tenslotte heb je van een succesvol vertrek uit het ouderlijk huis je hele leven profijt.

Vind je het moeilijk om je ouders los te laten? Als counsellor help en ondersteun ik je hierbij. Kom gerust bij me langs voor een gratis kennismaking.Meer informatie over familieproblemen?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.