Introvert persoon

Introverte personen in een extraverte wereld.

Je bent van nature bedachtzaam en neemt graag de tijd om zaken zorgvuldig en op een dieper niveau te onderzoeken. Je vindt het fijn om je eigen gedachtes en de redeneringen van anderen te overdenken.

In de omgang met anderen vind je het soms ingewikkeld om de goede aansluiting te vinden, maar je weet van jezelf dat je met het juiste gezelschap goed uit de verf komt.

Dit is met name in een klein gezelschap, bij voorkeur één op één contact, waar ruimte en gehoor is om ergens diep op in te gaan. En waar gelachen kan worden om een uitzonderlijk type humor waar je elkaar in herkent.

Je geeft graag inhoud aan een samenzijn, maar recepties en netwerkborrels zijn niet zo aan jou besteed. Wanneer je er wel bij aanwezig bent, merk je dat het je snel verveeld en het liefst vertrekt zodra het sociaal gezien mogelijk is.

Mensen leggen jouw gedrag soms uit als angst voor sociale contacten. Dit verbaast je niet gezien alle uitbundigheid die je zowel privé als op het werk bij anderen opmerkt. Maar dat neemt niet weg dat je graag meer erkenning zou willen krijgen voor jouw kwaliteiten en inbreng als introvert persoon.

Zodat je op een ontspannen manier je bijdragen kan leveren en kan zijn wie je bent, met je behoeftes aan ingetogenheid, stilte en verdieping.

Wil je als als introvert persoon graag ondersteund worden middels counselling? Meld je aan voor een gratis kennismaking.

Herkenbare situaties introvert persoon

Als je introvert bent herken je je wellicht in sommige of alle onderstaande situaties.

1. Je vraagt je misschien af hoe je om moet gaan met verschil in behoeftes in vriendschappen en relaties.

2. Je voelt je soms geraakt door wat er gezegd wordt maar vind het moeilijk om daar direct op te reageren. Je blijft er mee zitten omdat het juiste moment voorbij lijkt te zijn.

3. Of je vindt het bijvoorbeeld onprettig om mee te doen met wat de groepsnorm lijkt te zijn.

4. Je merkt soms een soort bevreemding en/of bewondering bij jezelf over hoe anderen zich vanzelfsprekend lijken te vermaken op een feestje, terwijl jij je ongemakkelijk voelt en hoopt lekker op tijd naar huis te kunnen.

5. Je neemt jouw werk/studie heel serieus maar dit lijkt niet altijd gewaardeerd te worden.

6. Alleen zijn is fijn voor je maar je merkt dat je jezelf vaak moet verdedigen omdat je niet geloofd wordt of zielig gevonden wordt.

7. Je hebt vaak de juiste antwoorden maar door je bedachtzaamheid vertraag je en kan je overruled worden door een sneller maar niet slimmer idee van een extraverte collega.

Reflecteren op je eigen introversie

Wil je graag eens met een therapeut reflecteren op wat er precies gebeurt in bovengenoemde situaties? En als introvert persoon graag ondersteund worden middels counselling?

Meld je aan voor een gratis kennismaking en vind jouw antwoorden.

Hoe kan ik bij mezelf blijven in het contact met anderen en toch mee doen?”


Meer informatie over jezelf zijn als introvert persoon?

Neem contact op voor meer informatie, of maak een afspraak. Liever bellen? Bel dan naar: 06 40026935