Ervaringen

Wat cliënten zeggen:

“Ik voel mij meer geaard en een completer mens.”

“Het is alweer een paar jaar geleden dat ik bij Sylvia aanklopte. Sindsdien is er veel veranderd. En vooral in positieve zin. Sylvia heeft mij inzicht gegeven in een aantal lastige vraagstukken.

De methodiek van Sylvia is bijzonder, authentiek en werkt naar mijn idee erg goed. Haar kracht ligt in het tastbaar maken van struikelblokken. En zij gaat verder waar veel anderen stoppen.

Op een ontspannen manier zoekt zij samen met jou naar de kern van problemen. De aanpak van Sylvia gaf mij naast meer zelfinzicht en rust, een houvast om met mijn vraagstukken om te gaan. Zij bracht mijn ware kern naar voren. Iets waarvan ik zelf wist dat het er zat, maar niet durfde of kon grijpen.

Ik ben haar enorm dankbaar voor haar energie en wijsheden. Ik voel mij meer geaard en een completer mens. Sylvia tenslotte, is een levenscoach. Zij haalt, mede door haar open en ontspannen houding, jouw goede kwaliteiten naar boven. ik gun iedereen een ervaring bij haar.”

 

Willemijn (27 jaar)

“Ik sta nu veel krachtiger in het leven.”

“Sylvia heeft me geholpen toen ik in een moeilijke fase van mijn leven zat. Ik had een warboel van emoties en gedachten. Ze heeft me laten zien waar die emoties en gedachten vandaan kwamen.

Door haar werkwijze heeft ze me veel inzichten gegeven. Daardoor begrijp ik nu waarom ik in lastige situaties op een bepaalde manier handel.

Door de relaties tussen mijn kinderen, mijn moeder en mijn ex-man visueel te maken, begrijp ik mezelf veel beter. Ik sta nu veel krachtiger in het leven.”

 

Dixy M.

“Een helder hoofd, meer begrip voor mezelf en een beeld van de toekomst dat bij mij past.”

“Ik was op zoek naar een onafhankelijke mening over mijn gedachten en overdenkingen, noem het worstelingen, ten aanzien van mijn werksituatie. Na een korte Google-actie kwam ik bij Sylvia Potemans terecht.

In het kennismakingsgesprek viel het mij al op dat Sylvia bijzonder goed luistert en tegelijk analyseert. In dat eerste uur gaf Sylvia, professioneel als ze is, aan de hand van drie thema’s structuur aan alle rommelige en heen-en-weer slingerde gedachten. Deze drie thema’s zijn voor mij een houvast geworden.

In de weken er na (en nog steeds), in de vervolggesprekken met Sylvia en- last but not least- in mijn uiteindelijke denkrichting/besluit ten aanzien van werk en levensinvulling. Ja heus! het lag voor me klaar en Sylvia heeft me het aangereikt. Tjonge wat een ervaring!

Met een helder hoofd, meer begrip voor mezelf én voor mijn naasten en een beeld van de toekomst dat bij mij past, kon ik na enkele sessies met Sylvia zelf verder.”

 

 

C. van der Linden

“Zeer tevreden over gesprekken met Sylvia.”

“Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de gesprekken die ik gedurende een lange tijd met Sylvia heb gehad. Sylvia is een authentieke vrouw met een grote betrokkenheid bij haar cliënten.

Ze luistert goed, confronteert zo nodig, maar geeft ook de ruimte voor een eigen analyse, zoals je dat van een professioneel geschoolde counsellor mag verwachten.

Sylvia laat zich ook spiritueel inspireren en weet dit prettig te doseren. Bovendien combineert ze een nuchtere instelling met een verfrissend gevoel voor humor.

De gesprekken met Sylvia hebben mij goed geholpen om mijn problemen te hanteren. Ik kan haar zeker aanbevelen!”

Peter

“Een enorm proces van persoonlijke ontwikkeling doorlopen.”

“Samen met Sylvia heb ik een enorm proces van persoonlijke ontwikkeling doorlopen. Ik durf wel te zeggen dat we echt hebben kunnen ontrafelen en dat we voor mij tot de kern hebben kunnen komen.

Door deze gesprekken begrijp ik waarom ik doe wat ik doe, waarom ik denk zoals ik denk. Ik heb mezelf verrast in de mate waarop ik die patronen heb kunnen doorbreken. Ik kan inmiddels heel goed beoordelen wat goed voor me is, welke keuzes handig zijn en wat ik fijn vind. Daar naar handelen maakt het leven veel fijner!

Ik heb het proces met Sylvia als uiterst plezierig ervaren. het was altijd fijn om naar haar toe te gaan. Veel van de sessies waren voor mij intens. Sylvia is een lieve vrouw waardoor ik alle ruimte voelde om me te uiten.”

 

Vrouw (27 jaar)                      

“Ik heb Sylvia ervaren als een lief, integer, invoelend en wijs persoon.”

“Sylvia heeft mij afgeholpen van een eetproblematiek, waar ik al meer dan 25 jaar mee kampte. Na allerlei therapieën had ik de hoop al opgegeven dat ik ooit “normaal” zou kunnen eten. Maar bij Sylvia, na 12 sessies, toen ik de moed al bijna opgaf, gebeurde er iets wonderbaarlijks en ging het roer plots om.

Mijn eetprobleem behoort nu grotendeels tot het verleden. Sylvia weet een probleem met veel geduld, inzicht en wijsheid, van alle kanten te belichten. Net zolang, totdat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Ze heeft al aan weinig informatie genoeg om tot een goede analyse te komen.

Ik heb Sylvia ervaren als een lief, integer, invoelend en wijs persoon die er ook echt voor jou zit. De sessies vonden bij mij thuis plaats, ik heb het als heel prettig ervaren dat Sylvia daarvoor open stond. Ik kan haar dan ook zeer aanbevelen!”

Anja

“Sylvia heeft oog voor beide partijen én voor de relatie”

“In de relatietherapie heeft Sylvia altijd oog voor beide partijen én voor de relatie. Voor dat laatste ben je samen verantwoordelijk, daar helpt ze je steeds aan herinneren dat maakt je bereid om eerlijk naar jezelf en je eigen gedrag te kijken.

Wij hebben daardoor allebei inzicht gekregen in de strategieën die we gebruikten in de omgang met elkaar. We hebben geleerd waarom we dat deden en waarom we dat nodig hadden.

Daarbij heeft het ons vanaf de eerste ontmoeting met Sylvia erg geholpen dat zij zo’n ontwapenende vrouw is. Die houding heeft onze gesprekken steeds op een prettige manier beïnvloed. Ze creëert daarmee een veilige ruimte, waarin je al je schilden durft te laten vallen en elkaar met open vizier tegemoet kunt treden.

Bij ons is dáár de verandering begonnen…”

 

 

Jong stel (inmiddels echtpaar)

“Ik ben een sterkere en zelfverzekerde vrouw, moeder en dochter geworden.”

“De afgelopen jaren ben ik twee keer vastgelopen in mijn werk. Sylvia heeft  me geholpen in het beantwoorden van het waarom hiervan. Gesprekken met met haar hebben bij mij meer zelf inzicht gegeven. Hierdoor ben ik een sterkere en zelfverzekerde vrouw, moeder en dochter geworden.

Sylvia is in staat om een veilige sfeer te creëren waarin geen oordelen worden gegeven over wie je bent, wat je doet en wat je voelt. Zonder dat het geforceerd overkomt is Sylvia in staat om tijdens de gesprekken je naar een “einddoel” te leiden.

Eigenlijk ben je nooit klaar met leren over jezelf. Het fijne is dat je op elk moment in je leven weer terug kunt gaan naar Sylvia en de gesprekken kunt oppakken waar je de vorige keer bent gebleven, alsof er maar een week tussen heeft gezeten.”

 

Vrouw (29 jaar)