Online Coaching

Online Coaching & Therapie

Wil jij de voordelen van online coaching ervaren? Vanuit je eigen vertrouwde thuis of werkplek? Kies dan voor een online consult met videobellen.

Het maakt daarbij niet meer uit waar je woont of werkt, hetzij in Nederland of dat je misschien in het buitenland verblijft voor vakantie of werk. Ik bied aan iedereen toegankelijke hulp via videobellen.

Deze resultaten zijn te behalen met online coaching & therapie

Het is misschien even zoeken wanneer dit idee nieuw voor je is. Wanneer je bijvoorbeeld niet veel ervaring hebt met online coaching en/of videobellen. Je kunt er echter op vertrouwen dat het in de praktijk snel went.

Bovendien laat online coaching of therapie dezelfde goede resultaten zien als bij een fysieke sessie, soms zelfs beter. Bijvoorbeeld wanneer je snel afgeleid bent. Dan helpt het om met oortjes gefocust te zijn op een scherm.

Gratis kennismaking

Om je te laten ervaren of het iets voor jou / jullie is, maak ik gebruik van een gratis kennismakingsgesprek. Je kunt dan vooraf ervaren hoe het is om op deze manier te werken.

Inhoudelijk is er geen verschil met de fysieke sessies. Zo maken we bij de online coaching / therapie-sessie, net als bij een fysieke afspraak, even ruimte om ‘binnen te komen’.

Neem gerust even de tijd om te voelen of je houding achter het scherm goed voelt:

  • Heb je alles bij de hand wat je prettig vindt?
  • Heb je schrijfgerei nodig?
  • Wil je eerst even iets delen wat los staat van de sessie? Bijvoorbeeld iets wat je net hebt meegemaakt?
  • Wil je nog even gebruik maken van de WC of wil je nog even iets te drinken pakken?

Kortom, maak de plek waar je zit zo aangenaam mogelijk. Ook tijdens het gesprek kun je aangeven als er iets is. We stoppen dan gewoon even net als bij een fysieke afspraak.

Oefening ter introductie

Voor mensen die daar behoefte aan hebben kunnen we een korte introductieoefening doen om wat meer te ontspannen. Dit helpt je beter te schakelen van het voorgaande wat je aan het doen was naar het online consult.

Als je veel online werkt of überhaupt veel achter de computer zit, kijk dan wat je nodig hebt om goed te kunnen schakelen. Misschien dat je wat kunt bewegen voordat je het online consult ingaat.

Even door de ruimte lopen, je uitrekken misschien, wat frisse lucht scheppen bij het open raam of iets eten en drinken. Dit alles zorgt ervoor dat je je goed kunt concentreren op wat je wilt bespreken.

Online relatietherapie

Ook vanuit een willekeurige plek in Nederland ervaar je de voordelen. Je bent vrij om jouw locatie te kiezen. Online relatietherapie levert meer flexibiliteit op omdat je zonder reistijd sneller ruimte hebt in je drukke agenda.

Zo kun je deelnemen aan een online relatiegesprek ongeacht waar jouw partner op dat moment is. Jullie loggen dan beiden vanaf je eigen locatie in.

Zo is online relatietherapie een zeer handig concept indien jullie beiden – of één van de partners – op (zaken)reis is of op een (werk)locatie elders in het land verblijft.

Je hebt hiervoor geen reistijd en geen oppas nodig. Hierdoor kun je de online therapie makkelijker inplannen, ook tijdens het thuiswerken. Je bespaart zo al snel 60 minuten heen en weer reizen.

Op maandag t/m donderdag kun je bij Counselling-RetroResource bovendien ook terecht in de avond. Zeker met kleine kinderen is dit een groot voordeel. De ouders zijn zelf thuis en er hoeft geen oppas geregeld te worden, waardoor er aan niemand een uitleg verschuldigd is. Meer privacy dus.

Individuele online therapie

Ook bij familiebezoek of wanneer je mantelzorger bent en je soms langere tijd niet thuis bent, hoeft jouw proces niet stil te staan. De individuele psychosociale therapie of relatietherapie hoeft niet uitgesteld te worden omdat je elders verblijft. Alle gewenste sessies kunnen naar behoefte gewoon doorgaan.

Denk ook aan de mogelijkheden voor een sessie met een familielid dat ver weg woont. Of bij een vriend/vriendin.

Afstand is niet langer een obstakel. Jullie kunnen het moeilijke gesprek waarvan je weet dat het gevoerd moet worden ieder vanuit je eigen locatie inplannen.

Ervaar het voordeel van de online begeleiding van een neutrale professional bij familieproblemen of in een vriendschap. De therapeut bewaakt het proces en zorgt dat jullie op een constructieve manier in gesprek zijn.

Afspraak maken online coaching

Wil je graag een online consult inplannen? Boek dan hier een gratis kennismakingsgesprek. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen kun je mij ook telefonisch bereiken (06 40026935) of een vraag stellen via het contactformulier.


Online therapie en online coaching bij Sylvia Potemans.