Counselling

Wanneer kies je voor counselling?

Counselling  RetroResource  biedt een succesvolle aanpak waarmee je jezelf goed leert kennen ten aanzien van patronen in dagelijkse situaties en contacten. We gebruiken praktijk voorbeelden en houden die samen tegen het licht.

Wat is van jou en hoe reageert de ander in het contact? Hoe ervaar je bepaalde omstandigheden en waarom zie je dat zo? Waarom voelt het zoals het voelt en kan dat ook anders?

Een helder zelfbeeld, een nieuw kompas       

Het zelfinzicht dat hierdoor ontstaat geeft rust en overzicht, waardoor jouw invloed op je leven versterkt wordt. Persoonlijke ontwikkeling kost tijd en energie. Daarbij werken we vanuit de positieve psychologie, wat vraagt om een open leergierige houding van zelf-compassie.

Als jij daarin wilt investeren, word je beloond met een helder zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en een krachtige positie van waaruit je nieuwe keuzes maakt en veranderingen inzet.

Een traject is altijd maatwerk en dus volledig afgestemd op jouw unieke situatie. Counselling is een cliëntgerichte therapie en is toepasbaar voor enkelvoudige problemen of vragen waarbij er een verband is tussen hoe je je voelt, welke gedachtes en verwachtingen je hebt en welke omstandigheden een rol spelen, zoals:

 • Hoe geef ik vorm aan mijn leven?
 • Waar loop ik tegen aan in het contact met anderen?
 • Hoe kies/onderhoud ik liefdevolle relaties en waardevolle vriendschappen?
 • Hoe ga ik goed om met emoties, verdring ik ze, geef ik ze teveel ruimte of eet ik ze misschien weg?
 • Hoe geef ik mijn grenzen aan?
 • Wat moet ik met de familie problemen?
 • Past deze baan/studie wel bij me als ik zoveel stress en onvrede ervaar, waar ligt mijn passie?
 • Hoe ga ik om met levensfases: voor het eerst uit huis, vaste relatie, wel/geen kinderen, het lege nest,  werkloosheid, verlies van partner door overlijden of echtscheiding?
 • Hoe deel ik mijn leven in bij onvrijwillige zorgtaken zoals mantelzorg of zorg voor kleinkinderen?
 • Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen.
 • Hoe voorkom ik overbelasting, burn out, stress of overprikkeling?

Herken jij jezelf in één of meerdere van de bovenstaande vragen? Plan dan een afspraak voor een gratis kennismaking en ervaar wat counselling voor jou kan betekenen. 


Om je wat meer idee te geven van de mogelijkheden, schets ik hieronder wat voorbeelden van thema’s  waarbij ik mensen tot een succesvol resultaat heb begeleid. Laat het me weten als jouw probleem of vraag er niet bij staat dan bespreken we samen wat mogelijk is. Ik hoor graag van je.

Het kan een hele specifieke vraag zijn waaraan je wil werken maar het is ook goed mogelijk dat je zonder duidelijk omschreven doel eens met iemand naar “jezelf wilt kijken”.  In beide gevallen zal het gaan over jou en over één of meerdere van de onderstaande levensvragen?                                                                                                     

Hulpvragen voor counselling:Meer informatie over counselling?

Neem contact op voor meer informatie, of maak een afspraak. Liever bellen? Bel dan naar: 06 40026935