Werkwijze

Werkwijze die bij jou past

De werkwijze van Counselling RetroResource is cliëntgericht en altijd maatwerk. We benutten de combinatie van een aantal methodes zodanig dat de diverse invalshoeken elkaar aanvullen en op jouw vraag zijn afgestemd.

We verkennen jouw gevoelens, gedrag en gedachtes ten aanzien van een bepaalde situatie of patroon in je leven en onderzoeken hoe zij zich manifesteren. Een belangrijk uitgangspunt van mijn werkstijl is het overbrengen van zelf-compassie. Dit betekent dat je met een open blik naar jezelf gaat kijken en positieve ondersteuning biedt.

Een counsellingtraject wordt ook wel psychosociale therapie genoemd en bestaat uit een serie gesprekken waarbij je toewerkt naar een voor jouw gewenst resultaat. Bijvoorbeeld:

  • Je wil meer ontspannen in het leven staan.
  • Je wil de juiste keuzes maken in leven, liefde en werk.
  • Je wil lekkerder in je vel zitten.
  • Je wil je weerbaarheid voor prikkels verhogen.
  • Je wil je leven optimaal vormgeven.
  • Je wil verder met je leven na een moeilijke periode.
  • Je wil een prettig contact met anderen zonder misverstanden.
  • Je wil op een constructieve manier omgaan met je emoties.
  • En wil je jullie relatie verbeteren? kijk dan voor de werkwijze bij relatieproblemen.

Hoe werken we?

Na het gratis kennismakingsgesprek en wanneer wij beiden besloten hebben dat je op de goede plek bent, plannen we een afspraak om jouw doelen nader te formuleren. Deze worden opgenomen in een behandelplan waarin ook wordt aangegeven welke methode we gebruiken.

De frequentie van de vervolgsessies plannen we in overleg afhankelijk van de urgentie en mogelijkheden. Aan het eind van het derde gesprek evalueren we of dit is wat je zoekt, voelt het tempo zo goed en is dit de juiste aanpak en zo nodig stellen we bij.

Ook verder in de vervolggesprekken plannen we regelmatig evaluaties. Zodra jij succesvol je doelen hebt behaald sluiten we het traject af. 

Soorten counselling

Bij Counselling of wel Psychosociale therapie werk je aan een diepere laag dan bijvoorbeeld bij coaching.

Coaching is met name gericht op actie en handelen in het hier en nu. Coaching wordt toegepast om iets in beweging te zetten bv als het gaat over keuzes maken, over het (h)erkennen van eigen talenten en kwaliteiten en het benutten hiervan in een baan of studie. 

Intuïtieve coaching gaat uit van de kracht van het innerlijk weten. Door je intuïtie te trainen leer je er op te vertrouwen en krijg je er als het ware een zintuig bij. Je gaat ervaren dat wanneer je het goede voor jezelf kiest, je een ketenreactie opgang brengt, waarbij er van alles in en om je heen verandert. Ik leer je om de opmerkzaamheid voor dit proces te vergroten.

Mindfulness coaching is gericht op zijn met wat er is omdat het er toch al is. Door de dingen te accepteren die niet veranderbaar zijn, komt er ruimte en energie vrij die je kan benutten voor het vormgeven aan je leven.

Body and Mind coaching leidt tot bewustwording en gedragsverandering bij mensen die los willen komen van een ongewenst eetpatroon, zoals emotie- of stress-eten.Meer informatie over onze werkwijze?

Neem contact op voor meer informatie, of maak een afspraak. Liever bellen? Bel dan naar: 06 40026935