Sociale angsten

Sociale angsten en contacten

In de omgang met anderen vind je het soms ingewikkeld om de goede aansluiting te vinden, maar je weet van jezelf dat je met het juiste gezelschap goed uit de verf komt.

1. Je vraagt je misschien af hoe je om moet gaan met verschil in behoeftes in vriendschappen en relaties. Misschien heb jij meer tijd en energie dan de ander, of juist minder.

2. Je voelt je soms geraakt door wat er gezegd wordt maar vind het moeilijk om daar op een opbouwende manier over te praten. Of je vind het bijvoorbeeld onprettig om mee te doen met wat de groepsnorm lijkt te zijn?

3. Dat je dan een soort bevreemding en/of bewondering bij jezelf bemerkt over hoe anderen zich vanzelfsprekend lijken te vermaken op een feestje, terwijl jij je ongemakkelijk voelt en hoopt lekker op tijd naar huis te kunnen.

Je wilt graag eens met een therapeut reflecteren op wat er dan precies gebeurt in deze situaties. Je wilt eenzaamheid voorkomen dus vraag je je af: 

Hoe kan ik bij mezelf blijven in het contact met anderen en toch mee doen?”

Wil je voor sociale angsten en / of contacten leggen graag ondersteund worden middels counselling? De eerste sessie bij ons bevat een gratis kennismaking.Meer informatie over sociale angsten?

Neem contact op voor meer informatie, of maak een afspraak. Liever bellen? Bel dan naar: 06 40026935